Maler. Painter. Artiste Peintre

Anmeldelser

 

Uddrag af anmeldelse af vinterudstilling i Galleri V58

i Kunstavisen 11, dec. 2012 af Lise Barsøe:

 

…” På endevæggen er det billedkunstneren Thomas Kolding, der dominerer med et meget stort værk (Memories III 200×150 cm) flankeret af et par mindre (Couple Vestfjords 100×100 cm og Remembrance 100×70 cm).

“Her er lidenskab, hvor nuets skikkelser præsenteres i en kaskade af voldsom bevægelse, og som med spejlinger og stærke penselsstrøg gør brug af den hvide farve, der samles i et orgie af blandt andet dramatiske røde nuancer. Alligevel udstråler disse billeder også en fortællende poesi…”

 

Anmeldelse fra udstillingen “Escape the Nest”

Hannover Allgemeine Zeitung af Kristina Tieke:

 

“Danskeren Thomas Kolding har studeret på Danmarks Designskole 1988-93. Nu arrangerer det hannoverske Galerie Holbein4 under titlen ”Escape the Nest” hans første separatudstilling i Tyskland.

Forsøget på at undslippe reden og indfinde sig i verden, er Koldings kunstneriske tema og desuden en biografisk bevæggrund.

I centrum står kvindelige figurer i hvide trikoter og undertøj, som om de stillede op til træning. Deres bevægelser virker koreograferede. Nogle gange krummer de sig i fosterstilling, og andre gange vover de med tilbagekastet hoved og udstrakte arme en åbning mod verden og partneren, der forbliver en fragmentarisk antydning. Sikker stabilitet yder Thomas Kolding ikke.

Indtrykket af ubeskyttethed og livsfare bliver forstærket gennem de abstrakte farverum, som er opbygget af stærkt røde, orange, sorte og hvide horisontale baner. Spor af dråber bløder de vandrette linier op og trækker vertikale linier. Ofte synes figurerne at forsvinde som skyggespil bag ved farveglidningerne, og så er de igen frisatte i et hvidt intet. Thomas Kolding har kradset værktitlerne ind i malegrunden, ”An End has a Start” lyder en. I enhver afsked bor der en begyndelse.”